Skip to content

Aguardio Leak Sensor installeres i tusindvis hos et af Danmarks største boligselskaber

Boligselskabet Sjælland implementerer i de kommende uger en ny løsning fra Aguardio for at adressere unødigt vandspild i toiletter. Bæredygtigheds- og Energichef, Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt, siger: ”På baggrund af et positivt pilotprojekt i det store boligområde Karlemoseparken i Køge med 660 Aguardio Leak Sensorer, har vi valgt at udvide med en ny ordre på 3.000 styk.” Boligselskabet Sjælland traf den endelige beslutning om udvidelse af projektet, allerede i begyndelsen af april 2022. Projektet forventes at blive udvidet igen senere med flere tusinde toiletter, og det kan komme til at betyde farvel til vandspild for i alt 2 mio. kr. om året i 12.000 toiletter.

Boligselskabet Sjælland har været med i produktudviklingsprocessen helt fra begyndelsen. Dette samarbejde, samt deres villighed til som de første at teste sensoren i stor skala, har været afgørende for hurtig færdigudvikling af løsningen.

For Aguardio, er udvidelsen af projektet hos Boligselskabet Sjælland, en stor milepæl. Hermed er Aguardio Leak Sensor nemlig blevet testet i praksis, og er bestået.

Boligselskabet Sjælland var de første der tog imod løsningen. Men efterfølgende, den 19. april 2022 er Aguardio Leak Sensor også blevet offentliggjort som finalist ved Danish Design Award 2022, kategorien “Save Resources”.

Danish Design Award juryen nævner, at de valgte Aguardio Leak Sensor, fordi “den virkelig løser et problem, som mange mennesker ikke er klar over. Det anslås, at omkring 5-8 % af alle toiletter er utætte på daglig basis, hvilket betyder, at mange tusinde liter vand går til spilde hvert år. Men denne enkle og meget anvendelige løsning kan sætte en stopper for dette spild af ressourcer. Den er lille, nem at bruge og passer til at kunne integreres derhjemme”.

“Alene det at blive nomineret til Danish Design Award var en stor ære,” siger Thomas Munch- Laursen, CEO hos Aguardio. “Men at blive udvalgt som finalist er fantastisk. Det er en håndgribelig anerkendelse af hele vores indsats, og hvad det er, vi forsøger at opnå. En enkel, omkostningseffektiv og yderst nyttig måde at hjælpe folk med at spare ressourcer og forhindre den helt unødvendige belastning, som dette spild påfører vores miljø. Og i sidste ende hjælper vi også forbrugerne med at spare penge, som de bogstaveligt talt skyller ud i toilettet.”

Vinderne af Danish Design Award 2022 offentliggøres ved et arrangement, der afholdes i samarbejde med Dansk Industri i Industriens Hus i København den 9. juni 2022. Om Aguardio: Aguardio er grundlagt i 2017 og producerer løsninger designet til at nudge vandforbrugere til at leve mere bæredygtigt ved at reducere vandspild. Med Aguardio Leak Sensor og Aguardio Shower Sensor er de førende med enkle, gennemprøvede teknologier, der skaber en nem mulighed for at have en positiv indflydelse på verden omkring os. Begge løsninger er uafhængigt verificerede af omfattende forskningsundersøgelser ved University of Surrey samt godkendt af Teknologisk Institut.

Med venlig hilsen Aguardio ApS

Kilder: https://danishdesignaward.com/arkiver/nominee/aguardio-leak-sensor https://bosj.dk/nyhedsoversigt/sladrehank-skal-spare-30-mio-liter-vand/